عایق کاری ساختمان
● مقدمه
عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عایق کاری می توان یک خانه را در زمستان ۵ درجه گرمتر و در تابستان ۱۰ درجه خنک تر نگه داشت .
● انواع عایق کاری :
۱) عایق هایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت می شوند.
۲) عایق هایی که حرارت را باز می تابند .پشت این عایق ها باید حدود ۲۰ میلی متر فاصله هوایی تعبیه شود .
● عایق ها چگونه ارزیابی می شوند ؟
فاکتور مهم در انتخاب عایق ها ، میزان مقاومت حرارتی آن هاست .هر قدر n مقاومت بالاتر باشد ، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی که به همراه دارد افزایش می یابد ، پس به جای ضخامت عایق ها ،باید مقاومت حراتی آن ها با هم مقایسه شوند.
عایق های گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر ، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد است .
● چه جاهایی باید عایق کاری شوند؟
▪ سقفها :
با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان ۳۵% تا ۴۵% کاهش می یابد .
▪ دیوار های خارجی :
مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود ۱۵% کاهش می دهد.
▪ کف :
مصرف انرژی در زمستان را ۵% کاهش می دهد .
▪ لوله های آبگرم :
برای عایق کاری لوله های آبگرم می توان از عایق های پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و به راحتی قابل نصب هستند استفاده کرد .
سقف و کف ساختمان های موجود را می توان به راحتی عایق نمود .
بر اساس مقررات ملی ساختمان ، تمامی ساختانهایی که ساخته می شوند باید به اندهزه کافی عایق کاری شوند . میزان عایق مورد نیاز در همین مقررات تعیین شده است .
● چند راهنمایی کلی برای نصب عایق ها
عایق ها در صورتی خوب کار خود را نجام می دهند که به طور صحیح نصب شده باشند.موارد زیر به شما کمک می کند تا بهترین کارایی از عایقهایی که نصب می کنید ببینید : ▪ هرگز عایق را فشرده نکنید .عایق باید پس از نصب همان ضخامت اولیه خود را داشته باشد در غیر این صورت مقدار مقاومت حرارتی آن کاهش می یابد و نمی توان آن طور که انتظار می رود جلوی انتقال حرارت را بگیرد .
▪ عایق کاری را به طور کامل روی تمام سطح انجام دهید . چرا که اگر تنها ۵% از سطح خالی بماند ، ممکن است تا ۵۰% از کارایی عایق کاری کاسته شود .
▪ مواد عایق را باید خشک نگه داشت ، زیرا به استثنای پلی استایرن که نسبت به آب مقاوم است ،بقیه عایق ها بر اثر رطوبت کارایی آنها پایین می آید . در برخی عایق های آزاد مقدار مقاومت حرارتی متناسب با تراکم عایق است نه ضخامت آن . در این عایق ها ، مقدار مقاومت ممکن است بعد از مدتی تا ۲۰% کاهش یابد . از این رو باید بعد از نصب کننده عایق تضمین گرفت .
▪ از عایق های آزاد در سقف هایی که شیب زیادی دارند استفاده نکنید.
▪ در صورت استفاده از عایق های بازتابنده باید حتما پشت آنها یک لایه هوای ساکن به ضخامت ۲۰ میلی متر وجود داشته باشد.تمام سوراخها و پارگی ها و درزها باید با نوارچسب پوشیده شوند.
▪ اطراف کابل های برق و لوازم الکتریکی را هرگز عایق کاری نکنید ،ایمن بودن عایق کاری باید توسط یک فرد متخصص بررسی شود .
▪ در فاصله کمتر از ۹۰ میلی متر فنهای خروجی عایق نصب نکنید .
در فاصله کمتر از ۲۵ میلی متر حبابهای لامپ و سرپیچ آنها عایق کاری نکنید .
بهینه سازی عایق کاری در ساختمانهای با استفاده مداوم در شرایط اقلیمی ایران از لحاظ بارهای حرارتی سالیانه به منظور تامین شرایط آسایش برای افراد در ساختمان ها، به مصرف انرژی زیادی نیاز است، بنابراین استفاده از راههای کاهش مصرف انرژی ضروری است. یکی از راههای کاهش مصرف انرژی در ساختمانها استفاده از عایق حرارتی است. استفاده از عایق حرارتی در ساختمانها در سالهای اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است، بنابراین ضروری است که ضخامت و نحوه قرارگیری عایق حرارتی در داخل جداره های ساختمانی بهینه شود. در این تحقیق اندازه بهینه ضخامت عایق و همچنین محل قرارگیری آن در جداره های ساختمانی برای سه شهر ایران با اقلیمهای متفاوت (تهران با اقلیم معتدل، اهواز با اقلیم گرم و تبریز با اقلیم سرد) - در راستای به حداقل رسانیدن بارهای حرارتی و برودتی - تعیین شده است. برای شهر تهران ۵ تا ۷.۵ سانتیمتر عایق (۲ تا ۳ اینچ) به صورت دو لایه (نیمی در سطح داخلی و نیمی از آن در سطح خارجی) و برای شهر تبریز قرارگیری ۵ تا ۷.۵ سانتیمتر عایق (۲ تا ۳ اینچ) به صورت یک لایه در سطح داخلی و برای شهر اهواز قرارگیری ۵ تا ۷.۵ سانتیمتر عایق (۲ تا ۳ اینچ) به صورت یک لایه در سطح خارجی، به عنوان حالتهای بهینه پیشنهاد می شود. با اجرای عایق کاری بهینه در دیوارها، ۵۰ تا ۷۰ درصد در انرژی صرفه جویی شده سالیانه، بهبود حاصل خواهد شد.
عایق ها ی مورد استفاده در کاربردهای خانگی و صنعتی
لذا این اجسام را عایق می نامند ، چنانچه به نظریه ساختمان مولکولی اجسام مراجعه کنیم مشاهده می کنیم در بین مولکولهای اجسام مقداری فواصل مولکولی وجود دارد که در آن حبابهای هوا یا گازهای دیگر قرار گرفته است ، که هر قدر این حبابها بزرگتر باشد ، ضریب عابق بودن اجسام بیشتر و بر عکس ضریب هدایت آنها کمتر است. دما و رطوبت و وزن مخصوص در تغییر هدایت و عایق بودن اجسام دخالت دارند و بدینصورت که هر قدر دمای جسمی بیشتر شود ، ضریب هدایت اجسام نیز بالاتر باشد ، ضریب عایق بودن اجسام بیشتر می نماید . و رطوبت نیز موجب بالا بودن ضریب هدایت و کم کردن ضریب عایق بودن اجسام می گردد. و همینطور هر قدر و وزن مخصوص جسمی زیادتر باشد ضریب هدایت آن بیشتر و ضریب عایق بودن آن کمتر است . و برعکس این نظریه در مورد وزن مخصوص برای همه اجسام صادق نیست.
انواع عایق ها
1 - عایق های گرمائی هدایتی
ضریب هدایتK عایق های گرمائی کم و بر عکس ضریب مقاومت آنها زیاد است جدول تعدادی از عایق های متداول را که در تاسیسات حرارتی و برودتی بکار برده می شود و یا در مخزن و لوله ها و کانالهای عبور آب و بخار و گازهای تبرید بکار برده می شوند.
عایق حرارتی مواد و مصالحی هستند که مقاومت زیادی در مقابل عبور گرما دارندو می توان بوسیله آنها تا آنجا که ممکن است از انتقال حرارت محل گرم شده یا لوله های حامل آبگرم یا کانالها و...جلوگیری کردتا در مصرف سوخت جلوگیری شود.
انواع عایقهای حرارتی را می توان به انواع ۱- پشم شیشه۲ - پشم سنگ ۳- پشم سنگ تقسیم نمود .
2- عایقهای گرمائی تشعشعی یا عایق های فلزی
این عایق ها که در سطح دیوارها و سقف ساختمان بکار برده می شود ، که از صفحات فلزی براق نظیر آلومینیوم و برنز و مس می باشند و عمل آنها انعکاس مقداری اشعه آفتاب و جلوگیری از نفوذ آنها به داخل سطوح ساختمانی نظیر دیوار و سقف می باشد.
بدین ترتیب گرمای منتقله از اشعه آفتاب را تقلیل می دهد ، چنانچه در قسمت انتقال گرما از طریق تشعشع مفصلاً بیان شد و بر عکس موجب نفوذ اشعه آفتاب می شود ، که در محاسبات باربرودتی در تهویه مطبوع از آن استفاده می شود.
لذا با رنگ کردن سطوح ساختمانی ( دیوار و سقف ) به رنگهای روشن ( خصوصاً سفید ) می توان یک عایق تشعشعی در سطح ایجاد و از نفوذ گرمای اشعه آفتاب کاست.
3 - عایق های رطوبتی
رطوبت موجب بالا بردن ضریب هدایت و تقلیل ضریب عایق بودن عایق های هدایتی می شود.
لذا برای جلوگیری از نفوذ رطوبت در عایق های سطوح ساختمانی ( نظیر دیوار ، سقف و کهنه ) و عایق لوله های حامل سیال گرم یا سرد و همچنین برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به لوله های فلزی و زنگ زدگی آنها می بایستی از عایق های رطوبتی استفاده کرد. عایقهای رطوبتی عایق هائی هستند که در نفوذ رطوبت از یک طرف به طرف دیگر جلوگیری می نماید . تعدادی از این عایق ها که در تاسیسات به کار برده می شوند، عبارت اند از کلیه اجسامی که به قیر آغشته شده باشند، ماندد گونی کاغذ یا پارچه غیر اندود و همچنین مواد لاستیکی و پلاستیکی و نظایر آنها ، به عنوان مثال روی عایق های پشم شیشه و معدنی و همچنین مواد لاستیکی و پلاستیکی و نظایر آنها از مواد قیری یا خودش استفاده می شود.
انواع عایق های رطوبتی را میتوان به انواع ۱-گونی ۲- مواد آغشته به قیر ۳-لاستیک ۴-پلاستیک ۵-انواع ضد زنگ تقسیم نمود.
4- عایق گرمایی هوائی و خلاء
از عایق بودن فاصله هوایی یا خلاء می توان در سطوح ساختمانی مانند دیوارها و سقف ها و شیشه پنجره های برای عایق گرمایی استفاده کرد. چون هوا دارای ضریب هدایت کم و خلاء در محفظه است که چون دارای مولکولهای هوا نبوده و عامل انتقال گرمائی ندارند عایق بسیار خوبی از طریق ذرات جسم است که گرما را در نتیجه مجاورت به دست عبور می دهند. در حالیکه در محیط خلاء مولکولی وجود ندارد که گرما را انتقال دهد. و در فضای هوائی نیز چنانچه از عمل جابجائی ( Convection ) جلوگیری شود و بعبارت دیگر هوا ساکن باشد مولکولهای هوا در نتیجه جابجائی گرما یا سرما را انتقال نمی دهند.
لذا چنانچه در دیواره ا فاصله هوایی منظور گردد می بایستی برای جلوگیری از حرکت هوا و انتقال جابجائی موانع B , A در ارتفاع فضای خالی داخل دیوار در فواصلی از هم نصب نمود که از جریان هوا در نتیجه جابجائی جلوگیری شود.
فضای هوای ساکن بجای عایق در عایق نمودن پنجره ها
چنانچه در قسمت قبل : محاسبه اقلامات گرمائی پنجره ها بیان شد در مورد پنجره ها بعلت لزوم عبور نور برای روشنائی نمی توان آنها را عایق نمود ولی می توان برای جلوگیری از نفوذ گرما از شیشه های دو جداره Double Class و یا سه جداره استفاده کرد که در شیشه های دو جداره در بین دو سطح شیشه B , A فضای خلاء C وجود دارد در شیشه های سه جداره که تشکیل شده است از سه جدار در وسط سه سطح C , B , A دو فضای خلاء E , O وجود دارد.
چون در وسط دو سطح مولکولهای مادی وجود ندارد لذا گرما نمی تواند از طریق هدایت از یک جدار به جدار دیگر انتقال یابد و لذا فضای خلاء در بین سطوح شیشه پنجره را از نظر انتقال گرما از طریق هدایت عایق نموده است ولی از نظر تشعشع و عبور اشعه آفتاب مانعی در برابر انتقال گرما از طریق تشعشع نمی توان ایجاد نمود.
5- عایق صوتی :
این عایق از انتقال صدااز یک محل به محل دیگر جلوگیری می کند. مسئله کنترل صدای حاصل ازفن ها و موتورهاو حتی حرکت سیال در لوله در تاسیسات از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
عایق کاری لوله ها :
عایقهائی که بکار برده می شوند می بایستی علاوه بر ضریب هدایت کم دارای قابلیت مقاومت و تغییر شکل در برابر دمای بالا یا پائین باشند ، و همچنی در مقابل لرزش و ارتعاش مقاومت داشته و در طول زمان خاصیت عایق بودن خود را از دست ندهد. موادی که در عایق لوله ها بکار می برند عبارتند از : مانیزیوم . اسبستوس ، خاک ، پشم شیشه ، پشم معدنی ، الیاف مو و الیاف پشم حیوانی و مواد مخلوط با مواد دیگری که سایر شرایط مذکور در فوق از قبیل مقاومت مکانیکی و ارتعاش و دوام و سایر خواص دیگر را جمعاً داشته باشد بکار برده می شوند.
متداولترین نوع مواد عایقی که در لوله مکش بکار برده می شود پشم شیشه و پشم معدنی و کربنات منیزیوم است که کربنات منیزیم بصورت گرد سیاه رنگی است که با الیاف اسبستوس بصورت قطعاتی پیش ساخته به اندازه قطرهای مختلف و با طول های کوتاه ساخته می شود که در روی لوله نصب می گردد خاک نسوز که از جنس سیلیس که با مواد ساختمانی دیگر مخلوط می گردد نیز برای این منظور بکار برده می شود.
اغلب عایقهای صفحه ای از مخلوط آسیستوس با مواد تو خالی بصورت صفحانه لانه زنبوری ساخته می شوند که این صفحات اطراف لوله می پیچند و بعد روی آن در فواصل با بست می بندند.
لوله ها ممکن است به صورت توکار یا داخل داکت و یا روکار نصب شود ولی در هر صورت بایستی عاق شوند که به یکی از صورت های زیر انجام می گیرد :
۱- لوله ها باید از مصالح ساختمانی جدا باشد تا مانع پوسیدن آن شود.
۲- لوله های سیستم گرمایش ۲ بار ضد زنگ زده می شود.
۳- لوله های دفنی بایستی با روغن و نوار پرایور عایق شود.
۴- لوله های داخل داکت بایستی توسط پشم شیشه با فوم آلومنیوم عایق شود.
۵- لوله های روکارممکن است برای عایقکاری آن از رنگ و یا ورق آلومنیومی استفاده شود
عایق کاری کانال:
کانالها هم همانند لوله ها ممکن است بصورت توکار یا داخل داکت و یا روکار نصب شوند که در داخل داکت متداول تر می باشد.
۱- کانال ها باید از مصالح ساختمانی جدا باشد تا مانع پوسیدن آن شود.
۲- فقط آن قسمت از کانال رفت و برگشت که از محیط گرم نشده می گذرد عایق می شود.
۳- کانالهای توکار توسط پشم شیشه با مفتول گالولنیزه عایق می شوند.
۴- کانالهای روکار توسط پشم شیشه یا پشم سنگ با مفتول گالولنیزه عایق می شوند
عایقهای رطوبت – ایزوگام
یکی از مشکلات اساسی که در اکثر سازه ها به چشم می خورد مشکل نم و رطوبت می باشد که در بعضی مواقع خسارات جبران ناپذیری را به ساز ها و ساختمان وارد می نماید و یکی از راهکارهای مقابله با آن عایقکاری رطوبتی می باشد .
در ایران با توجه به اقلیم و آب و هوا و نیز وجود منابع عظیم نفتی متداولترین عایق رطوبتی قیر و گونی می باشد که با پیشرفت تکنولوژی این روش جای خود را به عایقهای پیش ساخته ( ایزو گام) داده است .اما با پیشرفت علوم ونیز گرانی مواد نفتی و قیر در بعضی مواقع عایقهای پیش یاخته نیز مقرون به صرفه نبوده و مهندسان را به آن داشت تا از مواد شیمیایی جهت عایق بندی سازه استفاده کنند که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کیفیت و کارایی بتواند با سایر عایقها رقابت کند .
بعد از تحقیقات متعدد مهندسان موفق شدند که با استفاده از رزینهای اکریلاتی و استایرنی که با آب حل می شود ، عایق رطوبتی جدیدی بسازند که صورت یک لایه mm 1 روی سطوح مورد نیاز اجرا میشود و انعطاف پذیر نیز می باشد . این مقاله به بررسی و مطالعه عایق جدید و مقایسه آن با سایر عایقهای رطوبتی می پردازد .
کلمات کلیدی : اتکتیک پلی پروپیلن APP-پلی استر نبافته –تیشو- عایق SH-765M-موویلیت وی پی
عایق رطوبتی با قابلیت انعطاف زمینه جدیدی برای مصرف امولسیونی پلیمر پایه آب امروزه مانند قرنها پیش ساخته شده از قیر همچنان بعنوان رایج ترین روش پوشش کف مورد استفاده قرار می گیرد کاربرد قیر و یا آسفالت دشوار و مستلزم صرف وقت زیاد می باشد حتی امولسیونهای ساخته شده از قیر نیز تغییر اندکی را در دشواری این کاربرد ایجاد نموده اند.
همانطور که می دانید باید قیروگونی را تا میزان 150 تا 200 درجه سانتیگراد حرارت داد ، ریختن و تسطیح ترکیبی با این درجه حرارت بسیار دشوار می باشد . بنابراین امولسیونهای ساخته شده از قیر با قابلیت کاربرد درجه حرارت نرمال مورد استفاده قرار می گیرد.
اینگونه امولسیونهای نفتی در آب حدوداً دارای 50% قیر می باشد . با سفت شدن این امولسیون آب آن تبخیر و قیر بصورت بیندر باقی می ماند.
ترکیبات کف سازی بام ، بر پایه امولسیون پلیمرهای جدید عملکرد کاملاً متفاوتی دارند ، شاید مهمترین ویژگی آنها ایجاد یک لایه نازک ( فیلم )با قابلیت انعطاف بعد از خشک شدن باشد.
از جمله مزایای این عایق جدید به شرح زیر است :
1 – فاقد آلودگی و آسیب های فیزولوژی می باشد.
2 – کاربرد آنها ساده است .
3 – رنگ پذیرند .
4 – خطر آتش سوزی ندارند .
5 – چسبندگی خوبی نسبت به سطوح مختلف دارند .
در این مقاله به معرفی عایقهای قیروگونی و عایقهای پیش ساخته ، سپس به معرفی یک نوع عایق جدی که از رزینهای اکریلاتی و استایرنی محلول در آب ساخته شده می پردازد.
عایق رطوبتی قیروگونی :
این عایق یکی از متداولترین عایق مصرفی در ایران می باشد به این علت که در اکثر شهرهای کشور مواد اولیه این عایقکاری به وفور یافت می شود .
مواد مورد نیاز در این عایق گونی و قیر می باشد ، که گونی مورد نیاز از کشورهای خارجی وارد می شود و در سه اندازه مختلف به نامهای ، گونی درجه یک ، درجه دو ، درجه سه در بازار یافت می شود .
طبق آئین نامه مقررات ملی ایران ( مبحث 5 ) مشخصات گونی ایده آل عبارتند از : گونی باید نو ، ریز بافت ، کاملاً سالم وبدون آلودگی و چروک باشد و وزن آن در هر مترمربع حدود 380 گرم باشد.
قیر ماده ایست سیاه رنگ مرکب از هیدروکربنهای آلی با ترکیبات پیچیده که از تقطیر نفت خام بدست می آید.
انواع قیر که در کشور می باشد دو دسته هستند : الف –1 ) قیرهای جامد که علامت اختصاری آنها A.C است و مستقیماً از تقطیر نفت خام بدست می آید و بر حسب درجه نفوذپذیریشان نامگذاری می شوند و انواع اینگونه قیرها در ایران به رح زیر می باشد :
قیرهای : 70-60 ، 100-85 ، 150-130 ، 200-180 ، 250 –220 ، 320 –280
الف – 2 ) قیرهای که با هوادادن به یکی از قیرهای نرم فوق تهیه می شوند و عبارتند از : قیرهای : 20 –10 ، 30 –20 ، 50 –40 و در بعضی موارد70 - 60
ب ) قیر جامد اکسید شده که با علامت اختصاری R که معرف انعطاف پذیری قیر است نمایش داده می شود ، این قیر از دمیدن هوا در مخلوطی از قیرهای نرم و مواد روغنی سنگین بدست می آید و بر حسب نقطه نرمی و درجه نفوذپذیری بصورت زیر نامگذاری کرده اند : 25 –85 R ، 15 – 90 R
ویژگیهای عمومی قیرها:1- غیر قابل نفوذپذیر در مقابل آب و رطوبت
2- مقاومت در برابر اسیدها، بازها و نمکها
3- چسبندگی
معایب قیر :قیر در وضعیتهای زیر برخی از خواص خود را از دست می دهد ، به طوریکه نمی توان از آن به خوبی اسفاده کرد :
الف ) تجزیه شدن در دمای زیاد و تبدیل آن به ذغال ، توأم با اشتعال
ب ) تغییر شکل در مقال فشار و حلالها
مزایا:1- صرفه اقتصادی نسبت به بعضی عایقهای رطوبتی
2- اطمینان از نظر کارایی با توجه به پیشینه مصرف
معایب عایق قیروگونی:1- پوسیدگی این عایق به مرور زمان
2- پارگی بر اثر نشتهای احتمالی ساختمان
3- عمر مفیدعایق به طور متوسط کمتر از 10 سال بوده و ترمیم متناوب آن با مشکلات اجرایی زیاد و هزینه های قابل توجه همراه است .
4- آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد.
عایقهای پیش ساخته ( ایزوگام )
این عایقها معمولاً از مواد اولیه زیر تشکیل می شوند :
1- قیرصنعتی 70-60
2- مواد پلیمری به نام اتکتیک پلی پروپیلن ( APP )
3- یک لایه تیشوی نخدار ( پشم شیشه )
4- یک لایه پلی استر سوزنی
5- پودرتالک و در بعضی از این عایقها پودر مس 600 نیز بکار می رود .
6- فیلم پلی اتیلن
7- باند و چسب
طبق استاندارد ایران این عایقها به دو دسته تقسیم می شوند :
1- عایقهای رطوبتی پیش ساخته مخصوص پی ساختمان ( عایق پی )
2- عایقهای رطوبتی پیش ساخته مخصوص سطوح خارجی ، بدنه استخر و تونلها ( عایق بام )
استاندارد ایران برای هر یک از این عایقها مواردی را معرفی می کند که در این قسمت آمده است :
اجزای تشکیل دهنده عایق پی :
1- لایی : انواع لایی های زیر می توان در این عایق مورد استفاده قرار گیرد :
الف –1 ) فلت الیاف شیشه ( تی ) مطابق مشخصات استاندارد 3891
ب – 1 ) فلت الیاف پلی استر مطابق مشخصات استاندارد 3880
ج – 1 ) منسوج نبافته پلی استر مطابق با استاندارد 3889 همراه فلت الیاف شیشه مطابق مشخصات استاندارد 3891
2- ماده آغشته کننده لایی :
ماده اغشته کننده هر یک ازلایی ها می تواند قیرو یا مخلوطی از قیروافزودنیهای اصلاح کننده باشد.
سطح رویین عایق باید به منظور جلوگیری از چشبندگی داخل رول از مواد ریزدانه معدنی مثل پودر تالک و یا میکا پوشیده شود .
سطح رویین باید یکواخت و عاری از هر گونه خوردگی و چین وچروک باشد
سطح زیرین عایق رطوبتی باید با فیلم پلاستیکی و یا مواد ریزدانه معدنی مثل پودر تالک پوشیده شود .
اجزای تشکیل دهنده عایق بام :
متشکل از دو لایه نمدی است که لایه زیرین از فلت الیاف شیشه و لایه رویین از جنس منسوجات پلی استر می باشد ، این دو لایه بوسیله مذاب قیر اصلاح شده با مواد پلیمری اشباع می گردد ، به هنگام بسته بندی برای جلوگیری از چسبندگی هر طرف عایق با مواد ریزدانه و یافیلم پلاستیکی روکش می گردد .
در اینجا لازم است که مشخصات استاندارد بعضی از مواد اولیه عایقهای مذکور را بیان کنیم .
منسوج پلی استر که بعنوان لایه اشباع شونده از مذاب قیری در عایقهای رطوبتی پیش ساخته بکار می رود
عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عایق کاری می توان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنک تر نگه داشت .
نتایج :
روشهای پوشش کف با قابلیت انعطاف ، زمینه های جدید استفاده از امولسیون پلیمر می باشد . انجام آزمایشاتی در ارتباط با طول عمر واقعی این پوشش کف ، قبل از هر گونه ازریابی ضروری است . لیکن مزایای کاربرد در مقایسه با ترکیبات ساخته شده از قیر کاملاً روشن است .
تجربیات و نتایج حاصل از آزمایشات نوید آن است که موویلیت وی پی 765 ترکیب بسیار مناسبی برای پوشش کف باشد .